Üniversiteli BLOG'a Destek

5 Aralık 2010 Pazar

Üniversitelilere Hukuk Dışı Uygulama !


Üniveristeli Blog olarak, arkadaşlarımızı cesaretlerinden dolayı kutluyoruz ve hukuk dışı uygulamalarından ötürü Hükümeti kınıyoruz !



Başbakan’ı protestoya cesaret eden öğrenciler biber gazı ve cop yedi, yerlerde sürüklendi.
 
AKP’nin referandum sonrası çiğnemeye başladığı ’ileri demokrasi’ sakızı, Ankara’dan Başbakan Tayyip Erdoğan’ı protesto etmeye gelen öğrencilerin polis tarafından İstanbul’a sokulmamasıyla tamamen çürüdü. Öğrencilere uygulanan sertliğin dozu dikkat çekiciydi. 
 
Açıkça anayasal suç işlendi
ÖĞrencİlerİn polis tarafından Çamlıca’da durdurulup Ankara’ya geri gönderilmesiyle anayasal hakları olan seyahat özgürlükleri de açıkça ellerinden alınmış oldu. Çamlıca gişelerde kimlik kontrolü yapan polis 3 saat tuttuğu öğrencileri geri yolladı.
 
Protestoculara 1 yıl 3 ay hapis
Kocaelİ’den gruba katılan yaklaşık 40 kişinin İzmit’te yürüyüş yapmak istemesine de polisin cevabı çok sert oldu. Çıkan arbede sonrası 10 kişi gözaltına alındı. Geçen yıl Erdoğan’ı protesto eden 18 öğrenci de hapis cezasına çarptırılmıştı.
 
‘Protestocu’ acılımı!
Başbakan Tayyip Erdoğan, rektörlere ‘demokratik açılım’ı anlatırken, tepki için İstanbul’a gelmek isteyen öğrenciler kente sokulmadı. Şehirdekilere ise polisin müdahalesi sert oldu

Haber: Sümeyra YILMAZBaşbakan Tayyip Erdoğan ikinci kez rektörlerle bir araya geldi. Başbakan Erdoğan burada ’demokratik açılımı’ve ülkede domokrasinin nasıl geliştiğini anlatırken, güvenlik güçleri protestoculara göz açtırmadı. Başbakan’ı protesto etmek için ise bir grup öğrenci 3 otobüsle Ankara’dan yola çıktı. Ancak polis öğrencileri Çamlıca gişelerinde durdurdu, İstanbul’a sokmadı. Gişelerde kimlik kontrolü yapılan öğrencilen 3 saat sonra geri gönderildi. Ancak Kurtköy’de bir dinlenme istasyonunda öğrenciler mola verdi. Polis öğrencilerin burada durmasına izin vermedi. Kurtköy’de otobüslerden inmek isteyen öğrencilere polis izin vermedi. Polisle öğrenciler arasında arbede yaşandı. Polis, uyarıları dikkate almayan öğrencilere biber gazı sıkarak müdahale etti. Bazı öğrenciler fenalık geçirdi. Erdoğan’ın İstanbul’daki rektörlerle buluşmasını protesto etmek isteyen öğrenci grubunun İstanbul’a girişine izin verilmemesinin ardından Kocaeli’den gruba katılan yaklaşık 40 kişi, İzmit’te izinsiz yürüyüş yapmak istedi. 

Çok sayıda gözaltıPolis gruba müdahale etti. Grup üyeleri polise yumurta attı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı. Bu arada, Dolmabahçe’de de protesto gösterileri vardı. Erdoğan’ın rektörlerle buluşmasını protesto etmek isteyen öğrenci gençlik sendikası üyesi bir grup Dolmabahçe’deki çalışma ofisine yürümek istedi. Polis tarafnıdan uyarılan grup yürüyüşe devam edince polis biber gazıyla müdahale etti. Gazdan etkilenenler kafelere dükkanlara sığınırken polis önlemlerini artırdı. Grup üyeleri tekrar yürüyüşe geçmeye çalışınca polisin müdühalesi sert oldu.  Burada 10 kişi gözaltına alındı. Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü Osman Yıldırım ise, polisle çatışan gruptan bazı kişileri gözaltına almak istedi. Ancak grup üyeleri ellerindeki bayrak direkleriyle ilçe emniyet müdürüne saldırmaya başladı. Zor durumda kalan Yıldırım’ın yardımına çevik kuvvet polisleri yetişti. Polislerin müdürlerine saldıran eylemcilere müdahalesi çok sert oldu. Bundan yaklaşık 1 yıl önce İTÜ’de Başbakan Erdoğan’ı protesto eden 18 öğrenciye 1 yıl, 3’er ay hapis cezası verilmişti. kişi gözaltına alındı. 


Yeniçağ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder